Over ons

OVER ONS

 

RESPECT VOOR DE AARDE = STUDIO REDIVIVUS
Bij Studio Redivivus (hergebruik in Latijn) hebben we niet alleen vintage items maar upcyclen we ook meubels en accessoires die we zelf ook graag in ons interieur hebben: aparte stoelen, hippe kussens, mooie lampen en bijzondere kasten. Stuk voor stuk comfortabel, mooi, persoonlijk en van hoge kwaliteit. We werken zoals we willen leven, met liefde en respect voor de wereld en de mens om ons heen. Iets wat normaal zou moeten zijn eigenlijk..

 

HET MERK
Studio Redivivus is opgericht in 2015 door Berend Breebaart. Bewust en duurzaam leven was voor hem al vanzelfsprekend, maar duurzaam ondernemen nog niet. Inmiddels is hij met Studio Redivivus hard aan de slag om deze uit te laten groeien tot een volwaardig duurzaam interieur label met een diverse collectie. Met als ambitie om een verschil te maken (ook al is het maar een klein beetje)  als het gaat om duurzaamheid en sociaal ondernemen. Want het kan anders, nee het moet zelfs anders!

 

DUURZAAMHEID: EEN MANIER VAN LEVEN  

Studio Redivivus is een beetje anders. Want we weten dat het wél kan: mooie, duurzame meubels en accessoires hergebruiken die ook hip zijn. We blijven dan ook hopen dat grote interieur merken dat ook nog eens gaan inzien. We hebben het hele jaar door nieuwe items en blijven zoeken naar nieuwe, duurzame mogelijkheden om deze te upcyclen.

 

MET LIEFDE & RESPECT GEMAAKT
We hergebruiken meubels en accessoires met liefde en respect voor de wereld en iedereen om ons heen. De items komen veelal van kringloopwinkels om zodoende een goed initiatief te steunen en ook de mensen die daar werken een eerlijk salaris te geven evenals scholing. De producten komen overwegend uit Nederland op een uitzondering daar gelaten, wat betekent dat er duurzaam en lokaal ingekocht wordt. Tijdens het proces van het upcyclen worden zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruikt en zijn de stoffen zoveel mogelijk van restmateriaal of biologisch. Deze verwerken we op een verantwoorde manier. Naast al die standaarden en certificaten vertrouwen we vooral op intuïtie. We gaan dan ook regelmatig op bezoek bij kringloopwinkels, markten, beurzen. Om ‘nieuwe’ producten te bekijken en te kiezen, maar natuurlijk ook voor inspiratie om  Studio Redivivus weer een stap verder te krijgen.

 

JAREN PLEZIER IS OOK DUURZAAM
Interieur trends veranderen snel. Maar dat betekent echt niet dat je elk seizoen je hele interieur moet vervangen. Daarom maakt Studio Redivivus tijdloze basics, aangevuld met hippe items die ook nog eens lang meegaan. Ze zijn stuk voor stuk goed afgewerkt en tijdloos. Het verhaal doet in veel gevallen de rest; het zorgt dat de meubels en accessoires mooi bijven en een goed gevoel geven. Hoeveel meer heb je nodig?

 

ENJOY THE RIDE
Groeien is een proces, geen doel. Dat doet Studio Redivivus stapsgewijs. We gingen van marktplaats verkoop naar online webshop en naar enkele offline winkels. We zijn ambitieus, optimistisch en realistisch. Daarom bouwen we bewust aan uitbreiding van ons groene imperium.